top of page

MOESTUINCURSUS

wat kun je verwachten?

3df2b1a9-7b21-49c8-8d89-8c312954d997 kopie.jpeg
IMG_7068 2.jpg

38 WEKEN LES OP VRIJDAGOCHTEND

Vanaf maart 2024 krijg je op vrijdagochtend les van een ervaren tuinder, in samenwerking met moestuin Leyduin. Het is een praktische cursus waarin je veel leert over bodemvruchtbaarheid en groenteteelt. De cursus richt zich op beginners (alleen volwassenen). Het groepsproces en een prettige samenwerking staan voorop. Er zijn 20 plekken beschikbaar.

 

7 MAANDEN JE EIGEN GROENTE EN KRUIDEN

Gezamenlijk kweken we op 60 bedden 50 soorten groente en kruiden (dus niet elk z’n eigen tuintje). Vanaf mei tot en met november oogst je wekelijks genoeg voor een huishouden. In het teeltplan staat wat we wekelijks in de grond stoppen, en er hopelijk weer uithalen. Als een teelt niet lukt, hebben we met zijn allen pech... het blijft een natuurlijk proces.

3 MAANDEN VERSE BLOEMEN

De focus ligt op groenteteelt, maar het leuke is dat we ook zeven bloembedden onderhouden waar we allerlei soorten biologische bloemen telen, opgekweekt uit eigen zaad. Je bent zo'n vier maanden verzekerd van een wekelijks boeket verse bloemen.

PRAKTISCH

de periode
De cursus is van 1 maart t/m 15 november 2024, elke vrijdag tussen 9.30 en 12 uur.

de lesopbouw

Elke les bestaat uit:
1) een introductie
2) tuinwerk
3) koffiepauze met themales
4) tuinwerk
5) oogsten (vanaf mei)

Daarnaast krijg je wekelijks een nieuwsbrief met een terug- en vooruitblik, een oogstbericht en een korte theorieles.

de locatie
De moestuin van landgoed Berkenrode aan de Herenweg 127, Heemstede (alleen toegankelijk voor deelnemers). Hier lees je meer over Berkenrode.

de kosten

Je betaalt € 23,55 per week, totaal voor 38 weken: € 895,- incl. btw. Door een aanbetaling te doen van €195,- bevestig je definitief je plek. Hiervoor ontvang je na inschrijving een eerste factuur.


Het cursusbedrag is inclusief biologisch plantgoed, zaden, les- en tuinmaterialen, gereedschap, koffie en thee.

VEELGESTELDE VRAGEN

groente_5.jpg

Telen jullie biologisch?

We moestuinieren met respect voor natuur en bodemleven. Plantgoed en zaden zijn biologisch, we telen zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. We volgen de regels van het biologisch telen (maar mogen het officieel niet zo noemen, omdat je dan een SKAL-certificatie moet hebben).

groente_1.jpg

Zijn alle lessen op Berkenrode?

Ja, je krijgt elke week les op Berkenrode. Behalve de wekelijkse theorielessen, krijg je ook gastlessen en workshops. Ook is er een facultatieve rondleiding over het landgoed en bij moestuin Leyduin.

groente_3.jpg

Kan ik ook buiten de les naar de moestuin komen?

Zeker, graag! Berkenrode is niet vrij toegankelijk voor publiek, maar als deelnemer ben je ook op maandag tussen 10 en 17 uur en op woensdag van 13 tot 17 uur van harte welkom om te komen oogsten en in de tuin te werken.

groente_2_edited.jpg

Kan ik kinderen of huisdieren meenemen?

Helaas niet. De cursus richt zich op volwassenen, wat betekent dat je geen kinderen tijdens de les kunt meenemen. Na afloop van de les ben je van harte welkom je kinderen de tuin te laten zien. Huisdieren zijn niet toegestaan op het landgoed.

groente_6.jpg

Is aanwezigheid verplicht?

De cursus is niet vrijblijvend: we rekenen op je komst, weer of geen weer. In 38 weken verzetten we veel werk en we oogsten flink. Uiteraard mist iedereen wel eens een les. We stellen het op prijs als je vervanging regelt in de vakantieperiode. Je kent vast iemand die wil meehelpen én wil oogsten.

groente_4.jpg

Kan ik het cursusbedrag ook in termijnen betalen?

Je betaalt het cursusbedrag in twee keer: een aanbetaling bij inschrijving van €195,- en een tweede betaling voorafgaand aan de cursus van €700. Er is een mogelijkheid om in drie termijnen te betalen. Stuur hierover een mail naar moestuindeheerlijkheid@
gmail.com
.

bottom of page